Böcker

Böcker om London

Tomas Gustavsson

DIN GUIDE TILL LONDONS HISTORISKA PUBAR. Vulkan 2008.

Det här boken om de Londonpubar som Dickens, Pepys,Shaw, Jack Uppskäraren, Turner, Conan Doyle, Salvadore Dali, Charles de Gaulle, Tom Cruise och många, många andra besökte. Mn också om pubar där filmer spelats in, där det spökar och där mord har begåtts. Och en bok för dig som vill besök dessa pubar idag. 90 sidor. BOKEN ÄR SLUTSÅLD.

LONDONS HEMLIGHETER - EN ANNORLUNDA RESEGUIDE. Vulkan 2009.

Det här är inte de 49 mest kända sevärdheterna i London. Men det är garanterat platser med en intressant historia och en atmosfär utöver det vanliga. Guideboken visar er till pubar, gator, torg, gränder och andra platser som ni knappast visste existerade men som alla har en märklig berättelse. 110 sidor. BOKEN ÄR SLUTSÅLD.

TRÄDGÅRDSRESA: LONDON

London som trädgårdsstad? Ja, den engelska storstaden bjuder på många delikatesser när det gäller trädgårdar och intressanta gröna områden. Den här guiden hjälper dig att att finna såväl de stora välkända parkerna som de små undangömda trädgårdspärlorna vilka turister sällsn hittar till. 78 sidor. BOKEN ÄR SLUTSÅLD.

KANTOR OLSSON OCH JACK THE RIPPER. Vulkan 2007.

Det är hösten 1888. I Berlin har Wilhelm II utnämnts till Tysklands tredje kejsare under innevarande år och i den nye regentens omgivning börjar det dyka upp obehagliga utpressningsbrev vilka riskerar att hota hela monarkin. I London ligger den gamla svenska kyrkan på Prince's Square, ett litet torg strax norr om det ruffiga hamnområdet och där arbetar kantorn och klockaren, Sven Olsson. I stadens gigantiska slumområde, Whitechapel lever den alkoholiserade och prostituerade Elizabeth Stride, född och uppvuxen som Elisabeth Gustafsdotter i Torslanda utanför Göteborg. Ett antal uppmärksammade mord under några månader får allas blickar att riktas mot det fattiga East End. Såväl Stride som Olsson dras i högsta grad in i den dramatiska händelsekedjan runt morden vilka alla signeras – Jack The Ripper. 199 sidor. BOKEN ÄR SLUTSÅLD.

BLITZENS LONDON. RELIKER OCH BERÄTTELSER FRÅN KRIGETS STORSTAD.

Blitzens London är en bok med berättelser och händelser från London under andra världskriget. Men också en modern guidebok om vad du kan se idag av stadens historia från de stundtals så mörka åren 1939-45.108 sidor.

 

Köpa boken? Några böcker finns kvar att köpa direkt från författaren. Pris 120 kronor inklusive porto. Hör av dig till tomas.gustavsson@mindthegap.se